Επικαιρότητα

Κατατέθηκαν τα τεκμήρια της ανθρωποκτονίας

Περισσότερα από εβδομήντα τεκμήρια κατέθεσε σήμερα η κατηγορούσα αρχή στην υπόθεση του θανάτου τού Βρετανού Robert James Birch, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας. 

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Δημήτρης Ιλιτζίδης 35 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα  ανθρωποκτονίας . Η υπόθεση διαδραματίσθηκε στις 24 Ιουνίου 2018 στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Ανάμεσα στα τεκμήρια που κατατέθηκαν είναι προσωπικά είδη του θύματος και του φερόμενου ως δράστη.Επίσης κατατέθηκαν ως τεκμήρια φανάρι του οχήματος, κομμάτι πλαστικού του οχήματος από την σύγκρουση καθώς και δειγματοληψίες από αναλύσεις τόσο από το Ινστιτούτο Γενετικής όσο και από το Κρατικό Χημείο.

Σημειώνεται πως  , ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Σάββας Μάτσας αποφάσισαν οκτώ  μάρτυρες να γίνουν παραδεκτά γεγονότα.

Ανάμεσα στα παραδεκτά γεγονότα είναι η αναγνώριση του πτώματος, η μεταφορά και η φύλαξη του οχήματος που ενεπλάκη στο επεισόδιο, η λήψη φωτογραφιών,  το πιστοποιητικό θανάτου και η ιατρική εξέταση του κατηγορούμενου.

Για μια 8η μαρτυρία, αυτή της μητέρας του θύματος, ο κ. Χατζηκύρου είπε ότι θα εξετάσει κατά πόσο η συγκεκριμένη μάρτυρας κατηγορίας θα καταθέσει ή όχι ενώπιον του Δικαστηρίου. Τα παραδεκτά γεγονότα εγκρίθηκαν απο το Δικαστήριο.

Ο κ. Χατζηκύρου σημείωσε πως στο σχετικό βίντεο που έχει καταγραφεί  υπάρχουν μάρτυρες, περίπου 10 στον αριθμό, που δεν είναι βασικοί. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος την 24η Ιουνίου του 2018, στην Πέγεια , με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο στον Robert James Birch τέως από την Αγγλία. Ο 35χρονος απάντησε μη παραδοχή και στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα  κτύπησε  δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου. Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν άνδρα ηλικίας 39 ετών νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν  λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου. Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.Η επόμενη Δικάσιμο ορίστηκε την Τρίτη στις  14.5.2019  στις 09:00 το πρωί και ο κατηγορούμενος μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close