Επικαιρότητα

Καταρρίπτονται συνεχώς τα ρεκόρ πολυομβρίας

Άλλο ένα ρεκόρ πολυομβρίας καταρρίπτεται κατά την φετινή χρονιά. Ο φετινός  Απρίλιος είναι  ήδη ο καλύτερος της τελευταίας δεκαετίας ενώ ενδέχεται μέχρι το τέλος του μήνα να ξεπερασθούν και μεγαλύτερές επιδόσεις. Σε ότι αφορά τα φράγματα πολύ λίγα είναι αυτά που δεν έχουν ακόμη υπερχειλίσει.

Από την αρχή του μήνα  μέχρι και σήμερα έχουν εισρεύσει σε όλα τα φράγματα της Κύπρου κοντά στα 14 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μισό εκατομμύριο λιγότερα από τον Απρίλιο του 2009 που ήταν μέχρι τώρα ο καλύτερος της τελευταίας δεκαετίας.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα εισέρευσαν στα φράγματα της Κύπρου 236,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και η πληρότητα όλων των φραγμάτων προσεγγίζει το 90%.

Το φράγμα της Ευρετου, το τρίτο μεγαλύτερο της Κύπρου υπερχείλισε αργά χθες το απόγευμα προκαλώντας εφορία στους κατοίκους.

Μέχρι τώρα έχουν υπερχειλίσει τα 16 από τα 21 συνολικά φράγματα της Κύπρου. Τα φράγματα Καναβιους και Διποταμου βρίσκονται στο 91% της πληρότητας τους, των Λευκαρων στο 59%, της Άχνας στο 38% ενώ η πληρότητα του μεγαλύτερου φράγματος της Κύπρου, του Κουρρη έχει ξεπεράσει το 86%.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close