Επικαιρότητα

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί υπόπτου για φόνο

Η νομική υπηρεσία της δημοκρατίας  θα αποταθεί στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας όπως εγκριθεί  το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του 30χρονου ομογενή που έχει συλληφθεί για τον φόνο της της 28χρονης Ουκρανής Λεσια Μπικοβα για διενέργεια και δεύτερης νεκροτομής στην παρουσία ιατροδικαστή της οικογένειας του υπόπτου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ομογενή που δεν έφεραν χθες ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του , ζήτησαν όπως εξεταστεί από ιδιώτη ιατροδικαστή και ο πελάτης τους. Η αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της στυγερής δολοφονίας λαμβάνοντας καταθέσεις τόσο από το φιλικό όσο και από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου αλλά και της Μπικοβα που βρισκόταν στην Κύπρο από τις αρχές Ιανουαρίου.  

Η Μπικοβα με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας κακοποιήθηκε σεξουαλικά και στραγγαλίσθηκε πριν την πτώση της σε γκρεμό στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού. Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Πάφου που διερευνούν την υπόθεση αναμένουν  πρόσθετα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων αλλά και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη.

Ο τελευταίος που εξακολουθεί να αρνείται ανάμειξη του στο έγκλημα υποστήριξε σε κατάθεση του ότι το μοιραίο βράδυ δεν είχε σεξουαλική επαφή με την 28χρονη η οποία με βάση την ιατροδικαστική έκθεση είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται στην ουσία από τον ίδιο αφού στην κατάθεση του αναφέρει ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν πάει για φαγητό, αργότερα σε νυκτερινό κέντρο και φεύγοντας πήγαν για περίπατο στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού κάνοντας χρήση κοκαΐνης μέσα στο όχημα και καταλαλώντας αλκοολούχα ποτά.    

Στην κατάθεση του έχει υποπέσει σε αρκετές αντιφάσεις τόσο για τον χρόνο μετάβασης τους στην περιοχή όσο και για το σημείο από το οποίο ισχυρίζεται ότι έπεσε στο κενό η Μπικοβα αλλά και για τις εκδορές που φέρει στο σώμα του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button