Επικαιρότητα

Καταγγελίες ναυαγοσωστών

Ο ναυαγοσωστικός όμιλος ΚΙΝΥΡΑΣ καταγγέλλει ότι ορισμένες τοπικές αρχές στην Πάφο  εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με το διάταγμα του Υπουργού για στελέχωση των παραλιών.

Οι ναυαγοσώστες υποστηρίζουν ότι ανάλογες είναι και οι  εισηγήσεις του Κ.Σ.Ε.Δ όσον αφορά την στελέχωση των Παραλιών με επαρκή αριθμό Ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουόμενων «όπως προνοεί εξάλλου και το σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ». Καλά κάνουν κάποιοι να συνετιστούν και να προχωρήσουν εις την άμεση και έκτακτη πρόσληψη επιπλέον Ναυαγοσωστών, ώστε η ναυαγοσωστική κάλυψη να είναι επαρκής.»

Οι ναυαγοσώστες υποστηρίζουν  ότι μέχρι αυτήν την στιγμή αλλά και  τις αμέσως επόμενες ημέρες , λόγο της άρσης των μέτρων περιορισμού αλλά και λόγο καλοκαιρίας οι παραλίες αναμένεται ότι θα κατακλυστούν από εκατοντάδες κολυμβητές οι οποίοι θα βρίσκονται εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι από κάθε λογής κίνδυνο.

Την  ευθύνη για το οποιοδήποτε ατυχές συμβάν θα την φέρουν, αναφέρουν,  οι κατά τόπους επαρχιακές διοικήσεις και τοπικές αυτοδιοικήσεις. «Ας μην ξεχνάμε ότι παρόλο που επικρατεί καλοκαίρια, η θερμοκρασία του νερού αυτήν την εποχή παραμένει χαμηλή στους 18 βαθμούς κελσίου περίπου ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ,για υποθερμικά περιστατικά αλλά και αλλά και που μόνον οι Ναυαγοσώστες μπορούν να διαχειριστούν, άρα η παρουσία των Ναυαγοσωστών στις παραλίες επιβάλλεται.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button