Πάφος

Καταγγελίες Μυριάνθους για προβληματικά κρασιά

Τα προβλήματα που αφορούν την διάθεση και προώθηση των κυπριακών κρασιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της μη έλευσης τουριστών, αλλά και λόγω του ανταγωνισμού με τα εισαγόμενα κρασιά, απασχόλησαν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας.

Εκπρόσωποι των οινοποιών ζήτησαν τον καλύτερο έλεγχο των εισαγόμενων κρασιών που έρχονται στην Κύπρο, αλλά και τόνισαν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του κορωνοϊού και της μη έλευσης τουριστών.

Επανεκκίνηση του προγράμματος στήριξης των κυπριακών κρασιών στις διεθνείς εκθέσεις οίνου ζήτησε ο Θανάσης Ιγνατίου από το Οινοποιείο Ιγνατίου, ενώ ο Μαρίνος Περικλέους εκ μέρους της ΣΟΔΑΠ, ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αδιάθετων κρασιών από πέρυσι και φέτος λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Εξήγησε ότι η κατανάλωση κρασιού στην Κύπρο γίνεται κυρίως από τους τουρίστες, ενώ αναφέρθηκε σε ανάγκη δράσεων για προώθηση των κυπριακών προϊόντων στα ξενοδοχεία και αλλού.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους είπε ότι δυστυχώς λόγω της πανδημίας έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό οι βιομηχανίες κρασιού και τα μικρά οινοποιεία και αρκετές ποσότητες μένουν αδιάθετες στις αποθήκες τους και κάλεσε τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν προσπάθειες, ώστε να αυξηθεί η διάθεση του κυπριακού κρασιού στις χώρες με τις οποίες η Κύπρος έχει εμπορικές σχέσεις.

Είπε επίσης ότι από τους 185 ελέγχους σε κρασιά που έγιναν πέρυσι βρέθηκαν 35 προβληματικά προϊόντα και ζήτησε να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποια είναι τα προβληματικά κρασιά, ενώ όσον αφορά τα εισαγόμενα ζήτησε οι ποσότητες να ελέγχονται απευθείας στο λιμάνι και πριν φτάσουν στα σημεία πώληση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close