Επικαιρότητα

Καταγγελίες για μετανάστες Χλώρακας

Στο χωριό Χλώρακα αιτούντες άσυλο από συγκεκριμένη περιοχή γειτονικής χώρας, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα διατηρούν στενούς δεσμούς με το ISIS, εμφανίζουν βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά, σε σημείο που οι κάτοικοι της κοινότητας να φοβούνται για την ασφάλειά τους και τις περιουσίες τους.

Αυτό  δήλωσε ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης σε παρέμβασή του  σε διαδικτυακό σεμινάριο της Αd Ηoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, με θέμα την προστασία προσφύγων και μεταναστών στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο κ. Χατζηγιάννη είπε ακόμη, πως η Κύπρος παραμένει το κράτος μέλος της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό αφίξεων προσφύγων και μεταναστών σε σύγκριση με τον πληθυσμό της, καθώς οι αιτούντες άσυλο αντιστοιχούν σχεδόν στο 4% του πληθυσμού. Στηλιτεύοντας την  ενορχηστρωμένη πολιτική της Τουρκίας να διοχετεύει παράνομους μετανάστες μέσω των κατεχομένων ή να τους κατευθύνει δια θαλάσσης στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι ποσοστό 80% των παράτυπων μεταναστών φτάνουν στην Κύπρο  από την Τουρκία.

Υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους που άπτονται της ασφάλειας, ο Κύπριος βουλευτής προειδοποίησε ότι μεταξύ των αιτούντων άσυλο περιλαμβάνονται άτομα με τρομοκρατικό προφίλ, ενώ η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί ειδικά σε περιοχές με έντονα σημάδια γκετοποίησης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close