Επικαιρότητα

Κατάργηση δρομολογίου Πάφος-Αθήνα

Η εταιρεία Cyprus Airways σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews αποφάσισε να καταργήσει το δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα το οποίο έκρινε ως οικονομικά ασύμφορο, ενώ αποφάσισε να βάλει στο ψυγείο τις πτήσεις της προς τα ιταλικά αεροδρόμια, καθώς θεωρεί πως θα υπάρξει μειωμένο επιβατικό ενδιαφέρον.

 

Παράλληλα έχει αποφασίσει να αναστείλει μέχρι νεοτέρας και της πτήσεις που πραγματοποιούσε προς Λίβανο και Αίγυπτο.

Πηγές της εταιρείας  ανέφεραν πως θα αργήσει λίγο και η επανέναρξη των πτήσεων προς Σλοβακία και Τσεχία, ενώ αντίθετα σύντομα θα προστεθούν και δρομολόγια προς Ελβετία.

Οι ίδιες πηγές  ανέφεραν επίσης πως ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί θα καταβληθεί προσπάθεια για να προστεθούν νέα δρομολόγια προς Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Σκανδιναβικές χώρες.

Πρόσθεσαν μάλιστα πως δεν αποκλείεται σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία της Κύπρου, να προσθέσουν και νέες ναυλωμένες πτήσεις προς ελληνικά νησιά.

Σε σχέση με το κόστος αγοράς των εισιτηρίων μας τονίστηκε αρμοδίως πως ενδεχομένως να υπάρξουν αυξήσεις καθώς οι εταιρείες θα επωμίζονται και το κόστος απολύμανσης του αεροπλάνου για κάθε πτήση που θα πραγματοποιούν, κάτι το οποίο ενδεχομένως να αντισταθμιστεί από το χαμηλό κόστος αγοράς καυσίμων.

 

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, τόνισαν πως υποχρεωτικά οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου / καλύμματα από τη στιγμή που φτάνουν στο αεροδρόμιο και στις πτήσεις της Cyprus Airways.

Σημειώνει μάλιστα πως οι μάσκες προσώπου / καλύμματα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, σε άτομα που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και σε άτομα που δε θα μπορούσαν να αφαιρέσουν το κάλυμμα χωρίς βοήθεια.

Η εταιρεία τέλος αναμένει διευκρινίσεις σε σχέση με τους προορισμούς που θα είναι υποχρεωτικό το τεστ κορωνοϊού 72 ώρες πριν την πτήση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button