Πάφος

Καρναβάλι στην Πάφο

Με τον Αποκριάτικο Χορό και την Μεγάλη Παρέλαση κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Παφίτικου Καρναβαλιού.

Την Παρασκευή  8 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Annabelle”, ο Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Πάφου, που απευθύνεται μόνο σε μεταμφιεσμένους ενήλικες. Στο πλαίσιο του χορού, θα εμφανιστεί το Μουσικό Σχήμα «ΠΑΠΙΓΙΟΝ». Είσοδος με Φαγητό και απεριόριστο ποτό 25 ευρώ. Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο. Πριν την έναρξη της Παρέλασης, στις 2.30μ.μ., η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα ενισχύσει την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με αποκριάτικες μελωδίες. Την Παρέλαση θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Βρόντη και Χρήστος Γρηγοριάδης.

Ο Δήμος Πάφου, ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια της Αποκριάτικης Παρέλασης θα υπάρξουν οι πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Η κυκλοφοριακή κίνηση κατά την Αποκριάτικη Παρέλαση, το Σάββατο 9 Μαρτίου, από τη 01.00 μ.μ., μέχρι τις 06.00 μ.μ., δεν θα είναι δυνατή στους πιο κάτω δρόμους: Λεωφόρος Ποσειδώνος (από το ύψος του Ξενοδοχείου “AMPHORA”), Ιάσωνος (από τη διασταύρωση Αγίου Αντωνίου). Διονύσου, Αρτέμιδος, Αλκμήνης (από τη διασταύρωση με την οδό Λήδας), Αποστόλου Παύλου (από τη διασταύρωση της οδού Λήδας) και από το ύψος του Δημοτικού Περιπτέρου προς καφετέρια «Λιμάνι». Για αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν να προσεγγίζουν τους εν λόγω δρόμους και να χρησιμοποιούν άλλες κατευθύνσεις για τον προορισμό τους. Ο Δήμος Πάφου, απολογείται για την όποια ταλαιπωρία του κοινού.

Κυριακή στην Πεγεια

Ο δήμος Πεγειας ανέβαλε την καρναβαλιστή του παρέλαση την περασμένη Κυριακή, λόγο των άστατων καιρικών συνθηκών, αλλά τελικά ίσως να ήταν σοφή η απόφαση αφού οι επισκέπτες του τριημέρου στην επαρχία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν και το Πεγειωτικο Καρναβάλι.  Τα τελευταία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Πεγειας όχι μόνο έχει επαναφέρει τις εκδηλώσεις αλλά προσπαθεί συνεχώς να τις αναβαθμίζει. Η καρναβαλιστικη παρέλαση του δήμου Πεγειας θα πραγματοποιηθεί στην λεωφόρο του Κόλπου των Κοραλιων στις 3 το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Δήμος Πόλεως Χρυσοχους

Ο δήμος Πόλεως Χρυσοχους συνεχίζει και φέτος την παράδοση διοργανώνοντας καρναβαλιστικες εκδηλώσεις από την τσικνοπέμπτη μέχρι και την καθαρά δευτέρα. Ο δήμος Πόλεως που αποτελεί την «πρωτεύουσα» του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχους και οι κάτοικοι όλων των κοινοτήτων της περιοχής αλλά και αρκετοί ξένοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του δήμου, κυρίως τις εκδηλώσεις της καθαρας δευτέρας.

Η καρναβαλιστικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11 το πρωί κοντά στην κεντρική πλατεία του δήμου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την καθαρά δευτέρα με την καθιερωμένη εκδήλωση στην δημοτική πλαζ όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και θα παρουσιασθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παιχνίδια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button