Επικαιρότητα

Κανονικά οι οργανωμένες παραλίες της επαρχίας

Χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα άνοιξαν το Σάββατο το πρωί οι οργανωμένες παραλίες στην Πάφο με τους λουόμενους να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες .

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως υπάρχει περιπολική κάλυψη των παραλιών για την τήρηση των διαταγμάτων. Ενδεικτικά ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως γίνονται έλεγχοι ,έχουν επιστρατευθεί περίπολα η αποστολή των οποίων είναι ο έλεγχος των παραλιών, σημειώνοντας πως έγιναν 75 έλεγχοι στην Πάφο χωρίς καμία καταγγελία, μέχρι στιγμής.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου για τις δύο παραλίες οι οποίες βρίσκονται υπό την διαχείριση του, έχει φροντίσει με βάση και το διάταγμα να βρίσκονται σε λειτουργία από σήμερα, προσθέτοντας πως από τις υπόλοιπες δεκατρείς παραλίες που βρίσκονται υπό την διαχείριση ιδιωτών θα λειτουργήσουν οι τέσσερις προς το παρών λόγω παντελώς παρουσίας τουριστών.

Σε σχέση με την στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε  πως οι παραλίες της Επαρχίας Πάφου είναι στελεχωμένες μέχρι στιγμής με 50 ναυαγοσώστες, ωστόσο συνολικά στις παραλίες μέχρι και τον Σεπτέμβριο μετά και τις νέες προσλήψεις θα απασχολούνται 99 ναυαγοσώστες.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου ανά πύργο τοποθετούνται δύο ναυαγοσώστες, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν παραλίες στην Πάφο που ακόμη δεν χρησιμοποιούνται είτε λόγω του ότι τα ξενοδοχειακά καταλύματα είναι κλειστά , είτε βρίσκονται σε μικρές κοινότητες που ακόμη δεν έχει ενδιαφέρον ούτε από τοπικές αρχές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close