Επικαιρότητα

Κανένας επηρεασμός των φυκιών από την προβλήτα των ψαράδων

Η παράνομη προβλήτα που έχει κατασκευαστεί πριν από είκοσι χρόνια στην θαλάσσια περιοχή Γεροσκηπου δεν επηρεάζει τα λιβάδια Ποσειδώνιας που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.

Ο κ.Καδης απαντούσε σε σχετική ερώτηση που  υπέβαλε μέσω της βουλής των αντιπροσώπων ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδικης . Ο κ. Καδης σημειώνει ότι η περιοχή του Δικτύου Natura 2000 “Θαλάσσια Περιοχή Μουλιά”, βρίσκεται αποκλειστικά σε θαλάσσια έκταση και έχει απόσταση περίπου 1 km από την παράνομη προβλήτα.

Η παράνομη προβλήτα παρουσιάζεται εντός των κυματοθραυστών, όπου είναι και ο χώρος λουομένων. Στην απάντηση σημειώνεται επίσης ότι η διακίνηση σκαφών στην θαλάσσια περιοχή “Μουλιά” δεν απαγορεύεται.

Ο Γιώργος Περδικης ζήτησε απαντήσεις και για παράνομες επεμβάσεις και κατασκευές στη ζώνη προστασίας της παραλίας, με τον Κώστα Καδή να απαντά ότι το  θέμα της λήψης μέτρων για παράνομες επεμβάσεις και κατασκευές στη ζώνη προστασίας των λουoμένων και εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας, εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Γεροσκήπου και του Επάρχου Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button