Κύπρος

Καμπανάκι για τα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας

Καμπανάκι κινδύνου κτύπησε στον ΟΚΥπΥ από τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομεία τις τελευταίες μέρες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Πολυδύναμου Κέντρου Κυπερούντας που μετρά ήδη 33 περιστατικά. Σύμφωνα με στοιχεία, υπολογίζεται ότι περίπου το 25% των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Αναφοράς Αμμοχώστου προέρχεται από οίκους ευγηρίας.
 
Ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας είναι πολύ ανησυχητικά, καθώς καθημερινά υπάρχουν νέα κρούσματα και αυτό κτυπά ένα μεγάλο καμπανάκι κατά πόσο τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας σε τέτοιες ευαίσθητες δομές.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μια γρήγορη εξάπλωση του ιού μέσα σε αυτούς τους οίκους και μας ανησυχεί πάρα πολύ και είναι γι΄ αυτό που ο ΟΚΥπΥ, παρόλο που δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές του, δραστηριοποιείται άμεσα στέλνοντας ιατρική ομάδα με νοσηλευτές για να κάνουν κλινική εξέταση των ατόμων αυτών επί τόπου, για αξιολόγηση της κατάστασης και για οδηγίες για διαχωρισμό των θετικών περιστατικών από τα αρνητικά για να αποφευχθούν τα χειρότερα», ανέφερε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button