Επικαιρότητα

Καλούν τον υπουργό εσωτερικών να παρέμβει για τον κήπο

Η ομάδα πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί για την διάσωση του δημόσιου κήπου, όπως ονομάζετε, αξιώνει από τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Μητροπολίτη Πάφου να  ενημερώσουν επίσημα και υπεύθυνα για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία ανταλλαγής του δημόσιου κήπου με άλλη γη, η οποία μπορεί νόμιμα να παραχωρηθεί στη Μητρόπολη Πάφου.

Η ομάδα των πολιτών ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσο πράγματι η συμφωνία ανταλλαγής έχει ανατραπεί και αν ναι, από ποιους. «Μέχρι τους τελευταίους μήνες του 2018 ο Δήμαρχος Πάφου αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψη του στον Δήμο, ανακοίνωναν ότι η διαδικασία έλαβε την έγκριση και της Νομικής Υπηρεσίας και πως το μόνο που υπολειπόταν ουσιαστικά ήταν οι υπογραφές.

Τις τελευταίες εβδομάδες ακούσαμε τη φημολογία ότι το Υπουργείο Εσωτερικών υπαναχώρησε από αυτή τη συμφωνία. Στις 21 Μαρτίου 2019, κατά την ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώπιον των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πολιτών, ο Δήμαρχος Πάφου ενημέρωσε ότι δεν είναι το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά ο Μητροπολίτης Πάφου που υπαναχώρησε από τη συμφωνία ανταλλαγής».

Όλες αυτές οι παλινωδίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας,  έχουν οδηγήσει σε ασφυκτική πίεση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να λάβει βεβιασμένη απόφαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου και έχουν οδηγήσει τη συζήτηση μακριά από την αναζήτησή μιας εναλλακτικής καλύτερης χωροθέτησης μητροπολιτικού ναού εντός του κέντρου της Πάφου, «η οποία μπορεί να είναι μεν πιο χρονοβόρα επιλογή, συμπίπτει δε με την επιθυμία της πλειοψηφίας των Παφιτών, οι οποίοι δεν αντιτίθενται σε νέο ναό αλλά αντιτίθενται σε ναό εντός του δημόσιου κήπου.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να λάβει πολιτική απόφαση για επίλυση του θέματος με επιτυχή κατάληξη της συμφωνίας ανταλλαγής του κήπου ώστε να αποφευχθούν οι εξελισσόμενες διχαστικές συζητήσεις και η εκμετάλλευση του ζητήματος από όσους δεν έχουν ως προτεραιότητα το καλό της Πάφου».

Ζήτησαν παράλληλα από τον Υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει, σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα του κράτους και το ΕΤΕΚ, την πρωτοβουλία για εξεύρεση εναλλακτικού χώρου για ανέγερση ναού στο κέντρο της Πάφου, μέσα από τεκμηριωμένες επιστημονικές προσεγγίσεις.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button