Πάφος

Καλά τα αποτελέσματα της ΠΕΟ Πάφου

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  η πρώτη συνεδρία του χρόνου του Τμηματικού Συμβουλίου της ΠΕΟ Πάφου όπου έγινε εκτίμηση των τελικών αποτελεσμάτων του Οργανωτικού και Οικονομικού Πλάνου του 2018 καθώς και τα νέα καθήκοντα του 2019 . Στην συνεδρία παρέστη και ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας Χρίστος Τομπάζος.

Στην συνεδρία προέδρευσε ο Επαρχιακός Γραμματέας του Τμηματικού Συμβουλίου Νεόφυτος Άσσος ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη επαγγελματικά και εθελοντικά για την δουλειά που έκαναν και τα αποτελέσματα που έφεραν με το τέλος του 2018. Ο Επαρχιακός Ταμίας της συντεχνίας Κωστάκης Θεοδώρου κατέθεσε συγκεκριμένη εισήγηση για τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρία και

επικεντρώθηκε στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, την επαναφορά της Κυπριακής Οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, την  αύξηση του τουριστικού τομέα, την ανάκαμψη του τομέα των κατασκευών, την ανάπτυξη στο τομέα των Υπηρεσιών, την μείωση της ανεργίας

και την αύξηση του Δημόσιου χρέους.

Υπογράμμισε ότι αν και υπάρχουν θετικά στοιχεία για την οικονομία εντούτοις ένας μεγάλος αριθμός πολιτών  βρίσκετε στο όριο της φτώχειας .Μάλιστα , συνέχισε, ένα ποσοστό της τάξης του 13,7% αφορά νέους. Με βάση πρόσφατα στατιστικά στοιχεία πρόσθεσε η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά την κατανομή του εθνικού εισοδήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις προτάσεις της ΠΕΟ , όπως είναι ο εθνικός κατώτατος μισθός σε εκείνη την κατηγορία των εργαζομένων που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις καθώς και στην θέσπιση Νομοθεσίας των συμβάσεων για να εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες .

Στην συζήτηση που ακολούθησε πήραν το λόγο αρκετά στελέχη και έκαναν αναφορά για την δουλειά που γίνεται από τις συντεχνίες, στους καθημερνούς αγώνες για προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων , τις παραβιάσεις που γίνονται από τους εργοδότες και τις προσπάθειες που γίνονται αυτή την περίοδο για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων . Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την απεργία των οικοδόμων που προκηρύχθηκε για τις 13/2/2019 .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close