Επικαιρότητα

Και μόνο που καθάρισαν είναι κέρδος

Συνεργεία του δήμου Πάφου έχουν καθαρίσει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά τις αποθήκες  των Χαρουπόμυλων εν αναμονή των αποφάσεων για αξιοποίηση τους.

Οι πρώην αποθήκες του Συνεργατισμού με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έχουν παραχωρηθεί στον δήμο Πάφου. Ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος εκτίμησε ότι μέχρι το πρώτο δεκαήμερο. Ο χώρος έχει  περιφραχθεί και θα γίνουν κάποιες σωστικές εργασίες , εκεί που είναι αναγκαίο. Ακολούθως ο δήμος αλλά και η τοπική κοινωνία στο σύνολο της θα πρέπει να αποφασίσουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου, πως θα αξιοποιήσουν τον χώρο αυτό.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις  σημειώνοντας ότι η σωστή αξιοποίηση των χώρων αυτών θα μπορούσε να ενοποιήσει την Κάτω Πάφο, τουριστική περιοχή, με το κέντρο της πόλης που για χρόνια ήταν κάπως αποκομμένο από την τουριστική περιοχή.

Ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι θα απαιτηθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ για την ανάδειξη και διάσωση  των κτηρίων που ξεπερνούν τις 5,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκονται σε ένα χώρο που καλύπτει έκταση 9 χιλιάδες τετραγωνικά  και το βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει η τοπική αρχή είναι ποιες χρήσεις θα δώσει στα κτήρια αυτά προκειμένου να αναζωογονήσουν την περιοχή. Το ότι καθάρισε ,αρχικά, ο χώρος αυτός που αποτελούσε μια εστία ακαθαρσίας για την πόλη είναι το πρώτο κέρδος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button