Επικαιρότητα

Καθυστερήσαμε είκοσι χρόνια

Με καθυστέρηση 20 ακριβώς χρόνων άρχισαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου Πάφου- Πόλεως Χρυσοχούς με τον οποίο ολοκληρώνεται στην ουσία το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Ο δρόμος Λεμεσού- Πάφου ολοκληρώθηκε το 2002 και τότε είχε γίνει ο αρχικός σχεδιασμός για τον δρόμο προς την Πόλη που θα βγάλει από την απομόνωση το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχους και όλες τις κοινότητες της βορειοδυτικής επαρχίας Πάφου.  Στο πρώτο κομμάτι από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15 χιλιομέτρων θα κατασκευασθούν πέντε κοιλαδογέφυρες και δυο σήραγγες , η απόσταση θα μειωθεί δραστικά με οφέλη για την οικονομία και το περιβάλλον ενώ δημιουργείται πλέον ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί. Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χιλιομέτρων και τα 16 χιλιόμετρα θα κατασκευασθούν στην δεύτερη φάση από το Στρουμπι μέχρι την Πόλη.

Ο υπουργός μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μετατρέπονται σε έργα. Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που αναμένεται να έχει το Έργο για τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και των υπολοίπων κοινοτήτων της επαρχίας. Το κόστος της πρώτης φάσης για δρόμο δυο λωρίδων  αγγίζει τα 87 εκατομμύρια ευρώ ενώ όταν το έργο ολοκληρωθεί με τις πρόνοιες που λαμβάνονται από τώρα για δρόμο τεσσάρων λωρίδων , στις επόμενες φάσεις, θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.    

Ο Υπουργός μεταφορών επικοινωνιών και έργων τόνισε ότι σε ολόκληρη την Κύπρο εκτελούνται και θα εκτελεσθούν την επόμενη περίοδο  έργα αξίας πέραν του ενός δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων ευρώ που συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας. Ικανοποίηση για την έναρξη των έργων εξέφρασε και  ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή τονίζοντας ότι για να ολοκληρωθεί το έργο πρέπει να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button