Πολιτική

Καθησυχάζουν τα Η.Ε. για Άγιο Δομέτιο

Δεν σημειώθηκε κάποια αλλαγή από χθες ανέφερε,ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, σε σχέση με εξελίξεις στην νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου, σημειώνοντας ότι η ειρηνευτική δύναμη συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την περιοχή.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Αγίου Δομετίου, ο κ. Σιντίκ ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή από χθες.

Πρόσθεσε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές για αποτροπή περαιτέρω εντάσεων και διατήρηση του status quo στην περιοχή. Οι ειρηνευτές του ΟΗΕ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την περιοχή, σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερώσει την Κυβέρνηση ότι θα αποκατασταθεί η κατάσταση πραγμάτων στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, σημειώνοντας ότι, αν δεν αποκατασταθεί, έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν, αλλά δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, αριθμός στρατιωτών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων εισήλθαν στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου, ενώ μικρό κλιμάκιο του, εγκατέστησε σε ακατοίκητη κατοικία, γνωστή ως «Maria’s House» («Σπίτι της Μαρίας»), μεταλλικό ιστό, επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα. Κατά τις προηγούμενες μέρες οι κατοχικές δυνάμεις είχαν επίσης προβεί σε ηλεκτροδότηση της οικίας προς υποστήριξη της προαναφερθείσας εγκατάστασης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button