Οικονομία

Καθηλωμένοι μισθοί

Τις θέσεις της ΔΕΟΚ αναφορικά με την πολιτική αιτημάτων και κοινωνικών διεκδικήσεων για το 2020, ανέλυσε σήμερα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωσήφ Αναστασίου, ο οποίος είπε ότι παρά τις θετικές επιδόσεις που καταγράφονται στην κυπριακή οικονομία οι μισθοί εξακολουθούν να παραμένουν καθηλωμένοι ενώ οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Αναστασίου είπε ότι ο χαμηλός ρυθμός αποκατάστασης των μισθών και η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου αποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν ευνόησε τα πλατιά εισοδηματικά στρώματα καθώς το πραγματικό ακαθάριστο εισόδημα σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία της Eurostat βρίσκεται ακόμα σε μέσους όρους στα επίπεδα του 2008.

Όπως είπε για να διασφαλιστεί η δίκαιη συμμετοχή των εργαζόμενων στην κατανομή του παραγόμενου πλούτου απαιτείται η ενίσχυση και η θωράκιση του συστήματος εργασιακών σχέσεων και η διασφάλιση αξιοπρεπούς απασχόλησης για όλους, για να συμπληρώσει ότι το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΕΟΚ τοποθετεί τα εργατικά αιτήματα και τις κοινωνικές διεκδικήσεις της ΔΕΟΚ για το 2020 σε δύο βασικούς πυλώνες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button