Πάφος

Καθαρά Δευτέρα ,Καθαρά ..κάθε μέρα !!

Με την ευκαιρία της παραδοσιακής μαζικής εξόδου των Κυπρίων λόγω της Καθαρής Δευτέρας ,το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες την ανάγκη για ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. Η προστασία της ζωής και η αναγκαία πρόληψη πρέπει να κυριαρχεί στις πράξεις όλων μας .

Καλούμε το κοινό που θα εκδράμει στην ύπαιθρο να αποφεύγει το κόψιμο ή ξερίζωμα αγριολούλουδων και θάμνων ,καθώς αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα .Καθήκον όλων μας είναι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το αναπόσπαστο αυτό μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς που αποτελεί πολύτιμο στολίδι του φυσικού μας περιβάλλοντος. Καλούμε όσους χρησιμοποιήσουν εκδρομικούς χώρους να συμπεριφερθούν με σεβασμό στην υποδομή που με τόσο κόπο οργανώνουν οι διάφορες αρχές .Τέλος καλούμε τους εκδρομείς μας να αποφεύγουν να αφήνουν τα σκουπίδια της διασκέδασης τους στην ύπαιθρο ή να τα πετούν στους δρόμους .Η φύση δεν είναι σκουπιδότοπος .Όσα αφήνουμε στη Φύση επιστρέφουν στο σπίτι και στην οικογένεια μας. Την καθαρή Δευτέρα σε όλες τις επαρχίες θα δίνεται μια μικρή υφασμάτινη τσάντα επαναχρησιμοποίησης ,που μπορεί να χωρέσει όλη μας την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας .Χρησιμοποιήστε την Καθαρά Δευτέρα και κάθε ημέρα .

Στην Πάφο θα βρισκόμαστε στην υπεραγορά Παπαντωνίου (κέντρο πόλης ) στις 10 .00 το πρωί προσφέροντας τσάντες , σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού!

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button