Πάφος

Καθήλωσε το κοινό ο Παντελής Θαλασσινός

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, με διοργανωτή τον Δήμο Πέγειας, η συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, που ταξίδεψε το κοινό. 

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου που ασκούσε διαχρονικά μια μαγική επιρροή στον άνθρωπο. Η εικόνα της, είπε, μέσα στην νύχτα ακτινοβολεί κάτι το γοητευτικό και συνάμα το μυστηριώδες, προσθέτοντας πως είναι αδύνατον να προσπεράσεις ή να αγνοήσεις την επιβλητική της παρουσία. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής. Αν αφουγκραστούμε λίγο, θα ακούσουμε τη χιλιόχρονη ιστορία του τόπου αυτού, η οποία ξεκινά από την εποχή του Χαλκού, περνά στην Ελληνιστική εποχή στην περίοδο των Πτολεμαίων και παρουσιάζει μεγάλη ακμή κατά την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο, είπε. Όπως ανέφερε, στη μαγευτική αυτή τοποθεσία σταματούσαν για ανεφοδιασμό τα Κωνσταντινοπολίτικα καράβια στον δρόμο τους για τη Βυζαντινή πρωτεύουσα. Οι τρεις Βασιλικές εκκλησίες, τα ψηφιδωτά δάπεδα και ο οικισμός ολόκληρος, μαρτυρεί την έντονη ανάπτυξη που γνώρισε. Η παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία χρονολογείται στα μέσα του 13ου αιώνα γεφυρώνει το χάσμα με τον 20ο αιώνα, όταν κτίστηκε ο νέος ναός αφιερωμένος επίσης στον Άγιο Γεώργιο. 

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πέγειας ευχαρίστησε τον Παντελή Θαλασσινό και την ομάδα που τον πλαισίωνε και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αφεθούν στη μαγεία της μουσικής τους και να ταξιδέψει ο καθένας εκεί που ονειρεύεται. 

Από την πλευρά του ο Παντελής Θαλασσινός ευχαρίστησε την τοπική αρχή της Πέγειας για την πρόσκληση και εξέφρασε τη συγκίνηση του για την ιστορικότητα του χώρου. Ακολούθως, παίρνοντας την κιθάρα του, πρόσφερε στους παρευρισκόμενους μοναδικές μουσικές στιγμές. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button