Περιβάλλον

Καθάρισαν τον Ακαμα

Περισσότεροι από 70 εθελοντές απ’ όλη την Κύπρο  έδωσαν σήμερα  το παρών τους στην εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας της Λάρας  στον Ακάμα  .

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η νεολαία οικολόγων σε συνεργασία  με την ομάδα έρευνας και διάσωσης των εφέδρων καταδρομέων και το τμήμα αλιείας . Σκοπός της 25ης εκστρατείας, υπό το σύνθημα «Θάλασσες και Ακτές Ελεύθερες και Καθαρές», είναι η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου.

Οι  εθελοντές  συγκέντρωσαν  σακούλες με κάθε λογής σκουπίδια τα οποία είτε προέρχονται από πλοία ή σκάφη αναψυχής ή σε άλλες περιπτώσεις τα έχουν αφήσει  πίσω τους  λουόμενοι

Η παραλία της Λάρας θα πρέπει να προστατευθεί τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης επισημαινόντας ότι οι απαιτήσεις για οποιαδήποτε τουριστική ανάπτυξη δεν θα πρέπει να ικανοποιηθούν.

Η επιλογή του χώρου καθαρισμού δεν ήταν τυχαία καθώς η παραλία της Λάρας  αποτελεί μία από τις κυριότερες ακτές αναπαραγωγής της  πράσινης χελώνας και της χελώνας καρέτα – καρέτα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button