Επικαιρότητα

Κίνητρα για νεαρά ζευγάρια στην ύπαιθρο

Το Υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη δυνατότητα θέσπισης ενός νέου Στεγαστικού Σχεδίου το οποίο να ικανοποιεί τις στεγαστικές ανάγκες των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και να ανταποκρίνεται στις σημερινές οικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες του Κράτους και στο παρόν στάδιο επεξεργάζεται έγγραφα προσφορών για να ανατεθεί η μελέτη σε εμπειρογνώμονα.

Αυτό αναφέρει στην  απάντηση του ο  Υπουργός Εσωτερικών  Κωνσταντίνος Πετρίδης σε ερώτηση που υπέβαλε μέσω της βουλής ο  βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Πάφου κ. Ηλίας Μυριάνθους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι στις αγροτικές κοινότητες με πληθυσμό μέχρι 500 κατοίκους ή με πληθυσμό μεγαλύτερο των 500 κατοίκων αλλά σε απόσταση άνω των 35 χλμ από το πλησιέστερο αστικό κέντρο ή/και υψόμετρο άνω των 450 μ., εφαρμοζόταν το Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο, το οποίο αναστάληκε εντός του 2013 λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης που οδήγησε στη μείωση των διαθέσιμων πιστώσεων στον Προϋπολογισμό για την εφαρμογή των Στεγαστικών Σχεδίων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button