Επικαιρότητα

Κίνδυνος μετάδοσης στο νοσοκομείο, βίντεο

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη η διευθύντρια του ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Πάφου σε σχέση με την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του Κορονοιου.

Η Δρ. Νεόφυτα Χρυσάνθου κατήγγειλε ότι ο θάλαμος νοσηλείας των υπόπτων περιστατικών βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στον χώρο του ΤΑΕΠ. Έχουν πάρει, είπε, τον χώρο που χρησιμοποιείται για την βραχεία νοσηλεία ασθενών των πρώτων βοηθειών για να εξετάζονται τα ύποπτα περιστατικά από τους ιατρούς του τμήματος. Είναι επιδημιολογικά λάθος, συνέχισε, ο ίδιος γιατρός να εξετάζει και ύποπτα περιστατικά covit και την ίδια στιγμή να ασχολείται και με τους υπόλοιπους ασθενείς . Όπως ανέφερε το δωμάτιο που χρησιμοποιείται δεν είναι κατάλληλο αφού δεν υπάρχει σωστός εξαερισμός.

Η διασπορά του ιού ανάμεσα στο προσωπικό και ξανά στην κοινότητα είναι θέμα χρόνου , συνέχισε, τονίζοντας ότι μόνο στο νοσοκομείο Πάφου συμβαίνει κάτι τέτοιο.  Τα δικά τους πρωτόκολλα λένε, συνέχισε, ότι τα ΤΑΕΠ θα πρέπει να παραμείνουν καθαρές ζώνες αλλά ο χειρισμός αυτός συγκρούεται με όσα τα ίδια τα πρωτόκολλά ορίζουν, είπε.

Κατήγγειλε επίσης ότι το ιατρείο επιβεβαιωμένων περιστατικών , ένα λυόμενο, έχει τοποθετηθεί έξω από το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο, συνέχισε, η πόρτα του ιατρείου αυτού να είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τα παράθυρα του ΤΑΕΠ. Και αυτή η απόφαση επιδημιολογικά είναι λανθασμένη όπως είπε καλώντας τους αρμοδίους να προστατέψουν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Κατήγγειλε επίσης ότι ανώτεροι της, τους οποίους δεν κατονόμασε,  που ενημερώθηκαν ότι θα προέβαινε στις σχετικές καταγγελίες την προειδοποίησαν όπως είπε να μην προχωρήσει. Η ίδια όμως συνέχισε θεώρησε υποχρέωση της να αναφέρει δημόσια τα θέματα αυτά για προστασία και των συναδέλφων της αλλά και του κοινού γενικότερα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button