Πάφος

Κίνδυνος για το γεφύρι του «σκαρφου»

Φόβους ότι κινδυνεύει το ενετικό γεφύρι του «σκαρφου» που βρίσκεται πάνω στον ποταμό του Σταυρου της Ψωκας, διατυπώνουν κάτοικοι της περιοχής.

Ο ποταμός καταλήγει στο φράγμα της Ευρετου και βρίσκεται στην περιοχή που υπήρχε παλαιότερα ο ομώνυμος οικισμός ανάμεσα στα χωριά Σίμου και Φιλούσα Χρυσοχους.

Λόγο της φετινής πολυομβρίας φαίνεται ότι ο ποταμός περνά πλέον τόσο από την αριστερή πλευρά της βασικής καμάρας του γεφυριού όσο και κάτω από την μεγάλη καμάρα με τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής να αξιώνουν την άμεση εκτέλεση σωστικών εργασιών για να μην καταστραφεί το μοναδικό αυτό μνημείο.

Ο Αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μαυρονικολας ανέφερε ότι παλαιότερα υπήρχε ακόμη μια μικρότερη καμάρα που κατέρρευσε και γι’αυτό θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα.  Σήμερα λειτουργοί του τμήματος αρχαιοτήτων έσπευσαν στο σημείο και προέβησαν σε έλεγχο του γεφυριού.

Όπως τόνισαν τα θεμέλια του «σκαρφου» είναι πολύ ισχυρά και το μνημείο δεν κινδυνεύει αν και ίσως , συμφώνησαν θα πρέπει να εκπονηθεί στο μέλλον μια μελέτη για την καλύτερη συντήρηση και ανάδειξη του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close