Πάφος

Κέντρο για Βούλγαρους στην Πάφο

Στην κάλπη άρχισαν να προσέρχονται από το πρωί πολίτες από τη Βουλγαρία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή Βουλγάρων ευρωβουλευτών.
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Κατερίνα Ξενοφώντος, πρόεδρος του Συνδέσμου Βουλγάρων στην Πάφο, ανέφερε πως στην Πάφο διαμένουν πάνω από 1000 συμπατριώτες της.

Στην Πάφο, συνέχισε, το εκλογικό κέντρο για την ψηφοφορία είναι στο Βουλγάρικο σχολείο.

Η κ. Ξενοφώντος ερωτηθείσα ποιο πιστεύει είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών που ωθεί και την ίδια να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, σημείωσε ότι η ψήφος για το νέο Ευρωκοινοβούλιο έχει στόχο ένα καλύτερο μέλλον, για τη Βουλγαρία, αλλά κατά τον ίδιο τρόπο και για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτό που επιθυμούμε, είπε, είναι να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στη Βουλγαρία και να παραμένουν οι νέοι στη χώρα τους και όχι να αναγκάζονται να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. “Αυτή η «διαρροή» των Βουλγάρων συμπατριωτών μας από τον τόπο μας”, συνέχισε, πρέπει να σταματήσει.

Ευχήθηκε επίσης να στηριχτεί περαιτέρω η παιδεία γιατί, όπως εξήγησε, τα παιδιά και η νεολαία αποτελούν το μέλλον του τόπου μας, του κάθε τόπου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close