Επικαιρότητα

Ισχυρό μήνυμα στήριξης των αγροτών

Η πολιτεία θα στηρίξει τόσο τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της φετινής χρονιάς όσο και αυτούς που έχουν παράξει προϊόντα τα οποία όμως δεν μπορέσαν να διαθέσουν λόγο της πανδημίας.

Την διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός γεωργίας αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος Κώστας Καδής ο οποίος περιόδευσε σήμερα στην επαρχία Πάφου , συναντήθηκε με παραγωγούς εποχιακών και μόνιμων φυτειών και κατέγραψε μαζί με εκπροσώπους κομμάτων και αγροτικών οργανώσεων  επι τόπου τα διάφορα προβλήματα.

Ο κ. Καδής παραδέχθηκε ότι οι αγρότες χρειάζονται την στήριξη του κράτους και η παρουσία του στέλνει ακριβώς αυτό το μήνυμα.

Στις συναντήσεις έγινε ενημέρωση για τα κυβερνητικά σχέδια που έχουν ήδη εξαγγελθεί και από τα οποία οι αγρότες θα στηριχθούν από την επόμενη περίοδο αφού χρειαζόταν η έγκριση της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Αυτή την περίοδο , συνέχισε, διαμορφώνεται το νέο πακέτο στήριξης το οποίο θα αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια και εργαλεία τα οποία διαμορφώνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέσα από την συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις και τα κόμματα, συνέχισε, θα διαμορφωθεί το σχέδιο στήριξης που χρειάζεται ο αγροτικός κόσμος. Αυτό που διδαχθήκαμε από την πανδημία, κατέληξε, είναι ότι η επάρκεια τροφίμων στηρίζεται στην βιωσιμότητα και λειτουργία του αγροτικού τομέα και είναι υποχρέωση της πολιτείας να τον στηρίξει προκειμένου να μείνει βιώσιμος, κατέληξε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button