Περιβάλλον

Ικανοποιημένοι οι αιγοπροβατοτρόφοι από τον πρόεδρο

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι ομάδες αιγοπροβατοτρόφων που συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σύσκεψης με τους αιγοπροβατοτρόφους στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει με τις ομάδες που εμπλέκονται στην παραγωγή χαλουμιού στο Προεδρικό Μέγαρο.   

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Λαζουράκης εκ μέρους των αιγοπροβατοτρόφων, χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική την συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέροντας πως έδειξε πλήρη κατανόηση στα προβλήματα του Κλάδου και συμφώνησε με τις συμφωνίες που αντιμετωπίζει ο Κλάδος των αιγοπροβατοτρόφων για λόγους επιβίωσης.

 Φύγαμε είπε, « πολύ ευχαριστημένοι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μας έδειξε απόλυτη κατανόηση», προσθέτοντας πως ο ΠτΔ έχει αντιληφτεί την κατάσταση και θα φροντίσει στην επίλυση της .   

Σύμφωνα με τον κ. Λαζουράκη συμφώνησαν με όλα τα θέματα τα οποία αφορούσαν την αύξηση τιμής .Δυστυχώς παρατήρησε ο Κλάδος των αιγοπροβατοτρόφων αντιμετωπίζει δυσκολίες επιβίωσης , σημειώνοντας πως το κόστος παραγωγής είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που τους δίνουν οι τυροκόμοι.   Ακολούθως ο κ. Λαζουράκης διέψευσε σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο που αναφέρονταν σε τιμές, και ποσοστώσεις.   

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λαζουράκης ανέφερε πως σε παγκύπρια κλίμακα δραστηριοποιούνται πολύ αιγοπροβατοτρόφοι αλλά οι επαγγελματίες είναι 1000. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button