Επικαιρότητα

Ικανοποίηση Περδίου για τουρισμό

Καλύτερη χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και με βάση τα επίσημα στατιστικά που δίδει η Στατιστική Υπηρεσία σε ότι αφορά τις τουριστικές αφίξεις προ του πενταμήνου. 

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των Ηρώων Πεσόντων του 1964 &1974 που τελέστηκε στην κοινότητα Πηγαινιών στην Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στα Πηγαίνια, ανέφερε πως με βάση τα επίσημα στατιστικά των τουριστικών αφίξεων προ του πενταμήνου, είμαστε περίπου στο 75% αυτή την στιγμή των αφίξεων σε σχέση με το 2019. 

Πρόκειται συνέχισε, «για μια επίδοση η οποία υπό τις περιστάσεις κρίνεται ικανοποιητική αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτό το πρώτο πεντάμηνο είχαμε να διαχειριστούμε και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που μας στέρησε ένα μεγάλο μερίδιο δυστυχώς του τουρισμού μας φέτος αλλά και την έξαρση της Όμικρον, η οποία επίσης κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών του χρόνου μας επανέφερε στην Κύπρο πολύ αυστηρά πρωτόκολλα τα αυστηρότερα της Ευρώπης», προσθέτοντας πως υπό αυτές τις περιστάσεις πρέπει να πούμε ότι το να βρισκόμαστε σήμερα στο 75% δεν είναι μια άσχημη εξέλιξη. Ο κ. Περδίος σημείωσε πως η ζήτηση συνεχίζει να είναι υψηλή . 

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η χρονιά που διανύουμε σίγουρα δεν είναι χωρίς δυσκολίες, αναφέροντας παράλληλα πως είναι δεδομένο ότι οι αριθμοί που χάσαμε από την Ρωσία και την Ουκρανία είναι αρκετά μεγάλοι. Πρόσθεσε πως με τις έγκαιρες κινήσεις του Υφυπουργείου και των φορέων του τουρισμού έχουν καταφέρει να μετριάσουν κάπως αυτές τις απώλειες. Ανέφερε ωστόσο πως συνέχεια υπάρχουν διάφορες αντιξοότητες τις οποίες χρειάζεται να αντιμετωπίσουν, όπως κάποιες ακυρώσεις που βλέπουν, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα. 

Υπάρχει είπε ο κ. Περδίος, τόσο μεγάλη ζήτηση διεθνώς που δεν προλαβαίνουν τα αεροδρόμια αλλά και διάφορες αεροπορικές εταιρείες να εξυπηρετήσουν, σημειώνοντας πως μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού που θεωρούνται μήνες πολύ δυνατοί τουριστικά. 

Επεσήμανε πως το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι σε σχέση με άλλες χώρες η Κύπρος επηρεάζεται λιγότερο. Δεν είναι σε τέτοιο ποσοστό οι ακυρώσεις που μας κάνουν να ανησυχούμε, απλώς είναι ακόμη ένα παράδειγμα των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, συμπλήρωσε, δηλώνοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που το Υφυπουργείο Τουρισμού και οι υπόλοιποι φορείς του τουρισμού προσπαθούν συνεχώς τα πόδια τους να είναι στην γη. 

Η κατάσταση είπε ο κ. Περδίος, δεν σηκώνει ενθουσιασμούς αφού τα πάντα ρει και η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη. Έχουμε είπε, «την πανδημία ακόμη μεταξύ μας, και δεν ξέρει κανένας σε δυο με τρεις μήνες που θα βρισκόμαστε σε σχέση με το θέμα αυτό», προσθέτοντας πως « η επίπτωση πάνω στην ρωσική αγορά αλλά και στην ουκρανική δεν είναι μόνο για αυτούς τους τρεις με τέσσερις μήνες θα είναι συνεχόμενη αυτή η επίπτωση». 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button