Οικονομία

Ιδιωτικά Επενδυτικά Κεφάλαια

Εκπαιδευτική διαδραστική ημερίδα, με θέμα «Private Equity- Ιδιωτικά Επενδυτικά Κεφάλαια», διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου, CFA Society Cyprus, στην παρουσία μελών του Συνδέσμου και υψηλόβαθμων στελεχών ελεγκτικών και συμβουλευτικών οίκων.

Το θέμα της ημερίδας παρουσίασε ο Steve Balaban, CFA, του φορέα παροχής επιμόρφωσης σε θέματα Private Equity, Mink Learning, και αφορούσε τις επενδύσεις σε ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, οι οποίες δεν είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια.

Καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Steve Balaban, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου κ. Ανδρέας Κλεάνθους, έκανε λόγο για μεγάλη τιμή, τονίζοντας παράλληλα ότι οι παρευρισκόμενοι αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις, μέσω απτών παραδειγμάτων και πραγματικών σεναρίων, στη βάση των πολύτιμων γνώσεων και εμπειριών του. Την ίδια στιγμή ο κ. Κλεάνθους ευχαρίστησε την KENDRIS Ltd για την ευγενική φιλοξενία της ημερίδας στα γραφεία της εταιρείας στη Λάρνακα.

Ο Steve Balaban είναι ένας εκ των συγγραφέων της εξεταζόμενης ύλης για τον τίτλο CFA Charter, σε θέματα Εναλλακτικών Επενδύσεων. Διδάσκει ως καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Waterloo του Καναδά, ενώ εργάζεται και ως σύμβουλος εταιρειών διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (family offices) σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Κύπρος αποτέλεσε ένα από τους σταθμούς της περιοδείας του Steve Balaban στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα επενδύσεων σε Private Equity.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button