Επικαιρότητα

Θετική η εικόνα των σχολείων της Πάφου

Ικανοποίηση εκφράζει ο  υπουργός Παιδείας για την εύρυθμη λειτουργία όλων των εκπαιδευτήριων στην επαρχία Πάφου.

Μετά από επίσκεψη του σε σχολεία της Πάφου ο κ. Προδρόμου επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά η οποία μέσα από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ποιοτική εκπαιδευτική χρονιά προκειμένου να πάρουν τα παιδιά, είπε, αυτό που τους οφείλουμε.

Ο κ.Προδρομου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πάφου και τον πρόεδρο της σχολικής εφορείας Πάφου για την συνεργασία τους και για το ότι προετοίμασαν κατάλληλα και έγκαιρα τα εκπαιδευτήρια της επαρχίας.  Κάλεσε όλους σε εγρήγορση προκειμένου να διατηρηθεί το πλεονέκτημα της κανονικής λειτουργίας των σχολείων .

Κάνεις δεν θα πρέπει να εφησυχάζει αγνοώντας τους κανόνες, είπε, αλλά ούτε και να ανησυχεί υπερβολικά αφού υπάρχει όπως εξήγησε το πλάνο για αντιμετώπιση του οποιουδήποτε περιστατικού εντοπισθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο έλεγχος των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών στα διαλείμματα είναι αποτελεσματικός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Απηύθυνε έκκληση όλοι να δείξουν κατανόηση καλώντας κυρίως τους μαθητές να συνεργαστούν ενώ στην επιτήρηση των εξωτερικών χώρων των σχολείων συνδράμουν και οι φύλακες των σχολείων όπως είπε.  Είναι κοινό συμφέρον όλων μας, συνέχισε, να έχουμε μια συλλογική προστασία.

Αναφορικά με το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία διευκρίνισε ότι η πρόθεση του υπουργείου του να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο. Υπάρχει είπε ένας αρχικός σχεδιασμός από τις τεχνικές υπηρεσίες που διαλαμβάνει πρώτα την ηλεκτρολογική αναβάθμιση των σχολείων. Είναι κάτι που θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, είπε, σε συνδυασμό με μια λύση φιλική προς το περιβάλλον, κάτι που θα μπορούσε να ενταχθεί και στο ταμείο ανάκαμψης.

Απαντώντας στο αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων για περιορισμό της χρήσης της μάσκας σε κάποιες στιγμές του εκπαιδευτικού χρόνου  ο κ. Προδρόμου είπε ότι ήδη δόθηκε μια απάντηση από το υπουργείο υγείας αλλά θα πρέπει πιο συγκεκριμένα να προσδιορισθεί σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να αφαιρείται προσωρινά και αφού τηρούνται οι αποστάσεις. Πάντως η χρήση της μάσκας παραμένει ο βασικός κανόνας προστασίας, συμπλήρωσε, και υπενθύμισε ότι μπορεί να χρησιμοποιείται και η ασπίδα προσώπου στις περιπτώσεις λογοθεραπειας ή χειλαανάγνωσης .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button