Επικαιρότητα

Θεοφάνια υπό βροχή, βίντεο

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και με κάθε λαμπρότητα γιορτάσθηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνια, στην Πάφο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προκαθημένου της Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β ’.

Η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.  Με βάση τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας ο δήμος Πάφου είχε ανακοινώσει από το προηγούμενο βράδυ ότι η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων  θα τελείτο  στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων , ωστόσο ο προκαθήμενος της εκκλησίας θέλησε να τηρήσει την παράδοση λέγοντας στο τέλος της λειτουργίας ότι σαράντα χρόνια η κατάδυση του τιμίου σταυρού γίνεται στο λιμανάκι της Πάφου. Ο αγιασμός έγινε στο μέσο της καταιγίδας.

Επίκεντρο και των φετινών  εορτασμών ήταν ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του παρακολούθησαν την αρχιερατική θεία λειτουργία της οποίας προέστη ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος τέλεσε και  τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων.

Η ορθόδοξη  Εκκλησία  γιορτάζει μίαν από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες γιορτές της, τη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο .

Με την σημερινή γιορτή των Θεοφανίων ολοκληρώνεται το Δωδεκαήμερο, που ξεκίνησε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button