Επικαιρότητα

Θα τους δεχθεί ο Καδής

Την ακύρωση της προειδοποιητικής  στάσης εργασίας αλλά και της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού που είχαν εξαγγείλει χθες  αποφάσισε ο κλάδος παραγωγής σκυροδέματος σε λατομεία. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Εταιρειών Παραγωγής Σκυροδέματος και Λατομείων της Πάφου Όλγα Αθηνοδώρου, μετά την παρέμβαση του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, η εξαγγελθείσα δίωρη στάση εργασίας ακυρώνεται λόγω της συνάντησης που προγραμματίστηκε για  αύριο το πρωί μαζί με τον Υπουργό. 

Σημειώνεται πως αίτημα του κλάδου είναι όπως η κυβέρνηση προχωρήσει άμεσα στην έκδοση νέων αδειών λατόμευσης στην περιοχή Ανδρολύκου αφού τα αποθέματα στις υφιστάμενες άδειες έχουν εξαντληθεί, όπως αναφέρουν. 

Θέλουμε, είπε η κ. Αθηνοδώρου «νέα λατομική ζώνη στην περιοχή Ανδρολύκου κάτι που μας υπόσχονται εδώ και δύο χρόνια και που παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτε». 

Όπως είπε η κ. Αθηνοδώρου παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που έλαβαν και τις δεσμεύσεις το πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί και γίνεται ολοένα και πιο οξύ. 

Επιπρόσθετα ανέφερε πως μόνο στην Πάφο το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων, ενώ στις άλλες επαρχίες βρίσκονται κάποια αποθέματα και γίνονται επεκτάσεις  των  λατομικών  ζωνών. 

Σημειώνεται πως κατά την δίωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στον κλάδο παραγωγής σκυροδέματος σε λατομεία στην Πάφο θα απέκοπταν το οδικό δίκτυο στο παλαιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού παρά το ύψος της Αγίας Βαρβάρας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button