Πάφος

Θα τιμωρηθούν γιατροί που εκδίδουν ψεύτικα πιστοποιητικά

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς τόσο με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη όσο και με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, από τους οποίους ζήτησε να διαβιβάσουν στον ΠΙΣ τα στοιχεία που αφορούν τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για παραχώρηση ψευδών αδειών ασθενείας για να διερευνήσει αποφασιστικά τυχόν δεοντολογικά ή πειθαρχικά παραπτώματα.

Σε ανακοίνωση του ΠΙΣ αναφέρεται ότι τόσο ο κ. Φαίδωνος όσο και ο κ. Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του ΠΙΣ να καταθέσουν, τα όποια στοιχεία κατέχουν, ώστε να τύχουν εξέτασης από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.

Περαιτέρω στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μια από τις αποστολές του Συλλόγου είναι και η διαφύλαξη της επιστημονικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου και συνεπώς η προσκόμιση στοιχείων για άμεση εξέταση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, κρίνεται ως απαραίτητη, ώστε το ζήτημα να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Ο ΠΙΣ δηλώνει ότι θα λειτουργήσει αποφασιστικά, ώστε οι όποιες μεμονωμένες σκιές πάνω από την ιατρική κοινότητα διαλυθούν, μέσω της εξέτασης και διαλεύκανσης των καταγγελιών και σε περίπτωση, που αποδειχθούν παραπτώματα είτε δεοντολογικά είτε πειθαρχικά, τότε ν’ ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Τέλος, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους όσοι κατέχουν στοιχεία περί παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, όπως τα καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Συλλόγου προς άμεση εξέταση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close