Κύπρος

θα συνεχισθεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων

Οι τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με επιδείνωση τον Χειμώνα και με πιο αυξητικούς ρυθμούς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση προς το παρόν είναι υπό έλεγχο, αν και βρίσκεται σε οριακό σημείο.


 
Όσον αφορά τα 37 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας στην Λεμεσό, είπε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών που θεωρείται πλέον αναπόφευκτο.
 
«Φαίνεται ότι θα εξακολουθήσουμε να έχουμε αρκετά κρούσματα και τις επόμενες ημέρες διότι ενόσω παραμένουν τόσα υψηλά σε τριψήφιους αριθμούς κρούσματα και μάλιστα πολύ κοντά στο 200, αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων πλέον στην κοινότητα και η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός και σε άλλες δραστηριότητες εκτός από εκείνες που έχει πλήξει μέχρι τώρα είναι αυξημένος», σημείωσε.
 
Δυστυχώς, συνέχισε, είδαμε τον ιό να εισέρχεται και σε δομές για ηλικιωμένα άτομα που δεν είναι ότι το καλύτερο δεδομένου ότι στο προηγούμενο κύμα στην Ευρώπη, εκείνοι που κατέληξαν σε σημαντικό αριθμό ατόμων ήταν όσοι έμεναν σε γηροκομεία.
 
Ερωτηθείς αν θα έχουμε μεγάλες απώλειες ζωών από το συγκεκριμένο γεροκομείο, ο Δρ Καραγιάννης είπε «το απευχόμαστε αλλά νομίζω αυτό είναι αναπόφευκτο».
 
Διατύπωσε την θέση ότι οι επισκέψεις σε γηροκομεία πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. «Οι επισκέπτες στα γηροκομεία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προπάντων αν ασχολούνται με κάτι που ίσως τους θέτει σε κίνδυνο να μολυνθούν. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουν τόσο συχνά στο γηροκομείο. Στα νέα μέτρα που θα ληφθούν, αναμένω ότι θα περιοριστούν οι επισκέψεις. Θα ήταν καλό ακόμη και το προσωπικό που εργάζεται στα γηροκομεία να περιορίσει τις διακινήσεις του γιατί μπορεί να πάρει τον ιό σε αυτές τις υποδομές», ανέφερε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button