Επικαιρότητα

Θα κόψουν κεφάλια γιατρών

Γραμμή επικοινωνίας για οποιαδήποτε καταγγελία αφορά το γενικό σχέδιο υγείας λειτουργεί από χθες ο ιατρικός σύλλογος Πάφου Ασκληπιός.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάφου , το θεσμοθετημένο όργανο των Ιατρών της Επαρχίας , κάλεσε  τα μέλη του να είναι σταθερά στις αρχές της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας. Ο  Ιατρικός σύλλογος, τονίζεται,  θα είναι αμείλικτος σε κάθε μορφή παρανομίας και δίνει παραδείγματα όπως: (νοσοκομειακοί ιατροί με ιδιωτικά ιατρεία , παράνομος χρηματισμός  και  ιατροί εντός και εκτός ΓΕΣΥ ταυτόχρονα ).

Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου εύχεται σε όλους τους πρώην ιδιώτες Ιατρούς που επέλεξαν να συμβληθούν με τον ΟΑΥ καλή επιτυχία στην επιτέλεση του έργου τους.

Παρόλο που η επιλογή τους αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 27ης  Οκτωβρίου 2018, αναφέρεται, η επιλογή τους είναι καθόλα σεβαστή . Το ΓΕΣΥ ξεκινάει και πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των ασθενών τους.

Οπλισμένοι με υπομονή και νηφαλιότητα μπροστά στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν γιατί φαίνεται ότι το σύστημα , πέραν των άλλων προβλημάτων και στρεβλώσεων , δεν είναι ούτε λειτουργικά ακόμη έτοιμο. Είμαστε όμως ιατροί , τονίζεται, και πρέπει πάντοτε να δίνουμε λύσεις στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας πέραν από λογισμικά προγράμματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Όσον αφορά τα Κρατικά νοσηλευτήρια δεν έγινε καμία ουσιαστική προετοιμασία για την περίφημη αυτονόμηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ασκληπιού  . Η μόνη αλλαγή ήταν η παροχή κινήτρων στους γενικούς ιατρούς το τελευταίο διάστημα με στόχο την ένταξη τους στο ΓΕΣΥ που οδήγησε στην αποψίλωση , ιδιαίτερα των τμημάτων Επειγόντων περιστατικών και των εξωτερικών Ιατρείων.

Η μεταφορά των Κρατικών νοσηλευτηρίων στον ΟΚΥΠΥ , σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, άφησε τα νοσοκομεία ‘ακέφαλα’ .Όλα τα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα αφέθηκαν να επιδεινωθούν με αποτέλεσμα τα Κρατικά νοσηλευτήρια να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button