Επικαιρότητα

Θα εξάγουμε γάλα γαϊδούρας

Στην παραγωγή σκόνης γάλακτος από γαϊδουρινό γάλα στοχεύει το ερευνητικό πρόγραμμα DELIVER. Η βιοδραστική σκόνη από γαϊδουρινό γάλα αναμένεται να έχει αυξημένο όφελος για την υγεία. 

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου   και το European University Cyprus. Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο 1 του ΤΕΠΑΚ θα παρουσιάσουν το έργο  ο Επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος του ΤΕΠΑΚ κ Φώτης Παπαδήμας , η Δρ. Μαρία Ασπρή Ερευνητικός συνεργάτης ΤΕΠΑΚ, ο Απόστολος Ζαραβίνος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Ζωής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Παναγιώτης Μουσικός Διδακτορικός φοιτητής στο Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος ΤΕΠΑΚ, ο Ηλίας Χατζηηλία Λέκτορας Επιχειρηματικότητας στο ΤΕΠΑΚ και ο Πιερής Γεωργιάδης Γενικός Διευθυντής Golden Donkeys Farm.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Το γάλα γαϊδάρας θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία, αυτό μάλιστα το γνώριζαν πολύ καλά οι παλιοί που έδιναν στα άρρωστα μωρά γαϊδουρινό γάλα.  Η επιστήμη το έχει αποδείξει και η παραγωγή του γάλακτος σε επαγγελματική βάση και σε πρότυπα που έχουν καθορισθεί αναμένεται ότι θα συμβάλει και στην περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας του τόπου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button