Επικαιρότητα

Θα έριχναν ένα κιλό κοκαΐνη στην Πάφο

Με την συνοδεία των δικηγόρων τους παρουσιάσθηκαν το πρωί στα γραφεία της ΥΚΑΝ στην  Λευκωσία οι δυο Ελληνοκύπριοι που αναζητούντο από χθες για την σοβαρή υπόθεση εμπορίας ενός κιλού και 100 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Μαζί με δυο νεαρά πρόσωπα από την Λεμεσό που φέρονται να τους βοήθησαν μετα την άγρια καταδίωξη στο χωριό Νικοκλεια προσηχθησαν σήμερα ενώπιων του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα προσωποκράτησης.

Μέλη της ΥΚΑΝ αξιοποιώντας πληροφορίες που συγκέντρωσαν έθεσαν χθες το πρωί, υπό διακριτική παρακολούθηση αυτοκίνητο, στην επαρχία Πάφου, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 44 ετών, κάτοικοι Λευκωσίας. Γύρω στις 10 το πρωί επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα κοντά στο χωριό Νικοκλεια, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι επιβάτες του αυτοκινήτου, θεάθηκαν να ρίχνουν από το παράθυρο διάφορα αντικείμενα. Μεταξύ των αντικειμένων αυτών βρισκόταν και νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους ενός κιλού και 100 γραμμαρίων περίπου.

Το ύποπτο όχημα κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκε να κινείται σε δρόμο στο Δαλι. Μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα και διαπίστωσαν ότι οδηγός του οχήματος ήταν 29χρονος κάτοικος Λεμεσού.  Το όχημα συνόδευε και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομίας, για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος, ήταν 25χρονος, επίσης κάτοικος Λεμεσού. Τόσο ο 29χρονος, όσο και ο 25χρονος, συνελήφθησαν για το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος αποφυλακίστηκε από το Συμβούλιο αποφυλακίσεως επ αδεία, μόλις πριν από μερικές μέρες. Εξέτιε  ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών. Για διακίνηση ναρκωτικών είχαν καταδικασθεί επίσης οι δυο Λεμεσιανοί και είχαν αποφυλακιστεί το 2017. Εναντίον των δυο Λεμεσιανων το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα κράτησης τους για πέντε μέρες ενώ διατάγματα οκτώ ημερών εξεδοθησαν για τους δυο που φέρονται να ευρίσκοντο στο όχημα που καταδιώχθηκε χθες στην Νικοκλεια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button