Επικαιρότητα

Θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα με πινακίδες

Καμία εισήγηση δεν θα υποβάλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση των πινακίδων  για το αν είναι ένοχοι  εκ πρώτης όψεως οι πελάτες τους με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δικηγόροι Σάββας Μάτσας, Αλέξανδρος Αλεξάνδου και Κωστής Ευσταθίου ανέφεραν στο Δικαστήριο πως το πιο πιθανό είναι οι πελάτες τους να προχωρήσουν σε  ανόμοτες δηλώσεις.

Κατόπιν τούτου το Δικαστήριο ανέφερε ότι υπάρχει το υπόβαθρο ώστε οι κατηγορούμενοι να κληθούν σε απολογία.

Οι δικηγόροι ανέφεραν επίσης ότι μπορεί να καλέσουν και έναν με δύο  μάρτυρες υπεράσπισης.

Στην σημερινή δικάσιμο ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου  αναφέρθηκε σε έγγραφο που ζήτησε να εντοπισθεί για   ο  κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου και με το οποίο ισχυρίζεται ότι με αυτό δίνονται  αποδείξεις για τις πινακίδες των οικιών, τους αριθμούς δηλαδή που είχαν παραγγελθεί. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Χατζηκύρου το έγγραφο δεν βρέθηκε. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές  των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.
Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 7.8.2019 στις 09:00 το πρωί .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button