Επικαιρότητα

Θέλουν νέους γεωργούς

Την δημιουργία ενός νέου πλαισίου που θα επιτρέψει την κατακόρυφη αύξηση  του πρωτογενούς τομέα επεξεργάζεται το υπουργείο γεωργίας μετά από οδηγίες του προέδρου της δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

Η υπουργός γεωργίας Μαρία Παναγιώτου μετά την περιοδεία της στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε σήμερα γεωργικές εκμεταλλεύσεις, κυβερνητικά αγροκτήματα και άλλες υποδομές στην επαρχία Πάφου συνομιλώντας με γεωργούς για τα προβλήματα παραγωγής αλλά και διάθεσης των προϊόντων τους.

 

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας σε ολόκληρη την Κύπρο θα ετοιμασθεί ένα συνολικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει όχι μόνο κίνητρα και υποδομές αλλά και άλλα εργαλεία, όπως είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Η υπουργός γεωργίας απαντώντας σε ερώτηση για τους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την γεωργία, κυρίως με την κλιματική αλλαγή, η κα. Παναγιώτου ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να γίνει από την πολιτεία είναι οι γεωργοί να αποκτήσουν  πρόσβαση στις υποδομές και τις τεχνολογίες προκειμένου να απεξαρτητοποιηθούν, στον βαθμό που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, από εξωγενείς παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button