Πάφος

Θέλουν μελέτη για την νησίδα

Η συντονιστική επιτροπή για την αποτροπή της νησίδας στην λεωφόρο Ελλάδος κάλεσε  το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να διενεργήσει άμεσα κυκλοφοριακή μελέτη για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος και Ευαγόρα Παλληκαρίδη και να παύσουν να δέχονται σχεδιασμούς εντελώς στα τυφλά, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2019 να προσπαθούμε να ανεγείρουμε σημαντικά έργα χωρίς την ύπαρξη μελέτης, συνεχίζει η ΣΕΛΕ. «Είναι σαν τον μαθητή που θέλει να μάθει ολοκληρώματα και δεν έχει μελετήσει παραγώγους. Η κυκλοφοριακή μελέτη θα θέσει τις βάσεις για τον σωστό επανασχεδιασμό της λεωφόρου χωρίς νησίδα, όπως ακριβώς απαιτούν οι κάτοικοι, τα κόμματα, ο Δήμος Πάφου, το ΕΒΕ Πάφου και οι Βουλευτές».

Ο εκπρόσωπος της ΣΕΛΕ Χρύσανθος Σαββίδης σημείωσε ότι οι  σχεδιασμοί του τμήματος Δημοσίων Έργων, που θέλουν νησίδα σε ένα τόσο στενό δρόμο, πρέπει να εγκαταλειφθούν και επιτέλους να αντιληφθούν ότι είναι απαράδεκτο να επιμένουν σε κάτι που κανείς δεν θέλει.  Ο κ. Σαββίδης επανέλαβε ,ότι το έργο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, «γιατί, αν το αφήσουμε, θα μείνει στα ράφια εις βάρος της επαρχίας μας.

Αν ένα έργο δεν πραγματοποιηθεί στην ώρα του, τότε τα αποτελέσματα είναι τραγικά, όπως για παράδειγμα η ανάπλαση στο εμπορικό κέντρο που άργησε για μια τουλάχιστον δεκαετία».  Ο Χρύσανθος Σαββίδης επανέλαβε ότι οι επηρεαζόμενοι επιθυμούν  την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος και Ευαγόρα Παλλικαρίδη χωρίς νησίδα και αναμένουν από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, όπως ενεργήσουν άμεσα για πραγματοποίηση κυκλοφοριακής μελέτης και επανεσχεδιασμό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close