Επικαιρότητα

Θέλουν γνωμάτευση για κανονάκια

Επαγγελματίες γεωργοί καλούν την πολιτεία να παρέμβει και να προστατεύσει τις καλλιέργειες τους από τις φάσες .

Τεράστια σμήνη φασών καταστρέφουν καλλιέργειες κηπευτικών αλλά και άλλων γεωργικών προϊόντων με τους γεωργούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι δύσκολη  ενώ έχει ζητηθεί γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας θήρας Παντελής Χατζηγέργου αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα  για τους παραγωγούς υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η σωστή διαχείριση και η αύξηση των ποινών οδήγησαν στην αλματώδη αύξηση της φάσας.

Η δυσκολία που υπάρχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έγκειται κυρίως στην ανέγερση μεμονωμένων κατοικιών στις γεωργικές ζώνες με τους ιδιοκτήτες των κατοικιών να αντιδρούν στην τοποθέτηση μηχανών παραγωγής κρότου για την εκδίωξη των πτηνών.

Τόσο η υπηρεσία θήρας όσο και το υπουργείο γεωργίας έχουν ζητήσει γνωμάτευση από την νομική υπηρεσία κατά πόσον θα επιτραπεί η χρήση των συσκευών αυτών, για την απομάκρυνση των πουλιών από τις γεωργικές περιοχές ή κατά πόσο θα υπερισχύσει η θέση των ιδιοκτήτων των κατοικιών που συνήθως δεν ανέχονται τον θόρυβο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button