Επικαιρότητα

Θέλουν ήπια ανάπτυξη στον Ακάμα

Ο σύνδεσμος ιδιοκτητών Γης Ακάμα με αφορμή την σημερινή παγκοινοτικη συγκέντρωση στην κοινότητα  Ιννιας εξέδωσε ανακοίνωση:  Αγαπητοί φίλοι συναγωνιστές ιδιοκτήτες γης και κάτοικοι της Ιννιας αλλά και  όλων των άλλων Κοινοτήτων Ακαμα .

Χαιρετίζω την σημερινή Παγκοινοτικη συγκέντρωση στην Ιννια και ενώνουμε και την δική μας φωνή με την δική σας για να ακουστεί δυνατά σε όλους όσους αποφασίζουν για τις περιουσίες και τις Κοινότητες μας το μήνυμα ότι 33 χρόνια εμπαιγμού και κοροϊδίας είναι πολλά και δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω καθυστέρηση για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Ο αγώνας για μια λύση που θα επαναφέρει την  ήπια ανάπτυξη σε όλες τις ιδιοκτήτες περιουσίες όπου και αν βρίσκονται και σε όποια Κοινότητα της Χερσονήσου Ακάμα είναι κοινός. Το Συνταγματικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι αδιαπραγμάτευτο και ο μηδενισμός της αξίας της γης μας με τους μηδενικούς συντελεστές και ένταξη σε ζώνες προστασίας Νατουρα χωρίς αποζημίωση και αντισταθμιστικά κίνητρα για την απώλεια χρήσης εδώ και 33 χρονια δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό.

Είμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι όσο ποτέ όλες οι Κοινότητες και όλοι οι Ιδιοκτήτες γης και ζητούμε από το Πολεοδομικό Συμβούλιο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικος Νουρής  και την κυβέρνηση Αναστασιάδη να ακούσουν τις κραυγές απόγνωσης και απελπισίας από τις Κοινότητες και ιδιοκτήτες και να δώσουν μέσο του Νέου Τοπικού Σχέδιου βιώσιμους συντελεστές δόμησης και την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες και Κοινότητες να αναπτύξουν και αυτοί τις περιουσίες τους όπως όλοι οι άλλοι πολίτες της Κύπρου .

Στηρίζουμε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ινδίας και συμφωνούμε στις οποίες δυναμικές διαμαρτυρίες αποφασίσουν για τις επόμενες μέρες σε μια κοινή προσπάθεια για ήπια ανάπτυξη και προστασία του Εθνικού Δάσους . Αναμένουμε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και να εισακουστούν οι εισηγήσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων Ακαμα για ήπια ανάπτυξη .  

Σάββας Χατζημηνας για Δ.Σ 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button