Πολιτική

Θέλει να ακούσει και τους Τούρκους ο Αντρος Κυπριανού

Τις θέσεις της Τουρκίας στα θέματα ασφάλειας για το Κυπριακό, ενδιαφέρεται να ακούσει την Παρασκευή από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβόσογλου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.
Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Κυπριανού είπε πως στις 6.30 απόψε θα συναντηθεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο «θα ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις» προτού μεταβεί αύριο στην Τουρκία όπου θα συμμετάσχει σε συνέδριο που οργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο ΤΕΠΑΦ με θέμα τη γεωπολιτική κατάσταση στη Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σημείωσε πως για τη συνάντηση αυτή «έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Εθνικό Συμβούλιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς και δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ με τον κ. Τσαβούσογλου. Ενδιαφέρομαι να ακούσω από το δικό του στόμα τις θέσεις τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τα θέματα της ασφάλειας».

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος θα μεταφέρει «τις θέσεις του ΑΚΕΛ αλλά και τις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και για τα ζητήματα της ασφάλειας αλλά και για όλα τα υπόλοιπα θέματα».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button