Πολιτική

Θέλει άλλη μια θητεία ο Κυπριανού

Την απόφασή του να θέσει εαυτόν στη διάθεση του επόμενου συνεδρίου του ΑΚΕΛ για επανεκλογή του στη θέση του ΓΓ του κόμματος τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα, ο Άντρος Κυπριανού, έπειτα, όπως είπε, από προβληματισμό και ανταλλάσσοντας απόψεις με τους πιο στενούς του συνεργάτες στη γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε διάσκεψη Τύπου,  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στο Κυπριακό καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και και όσους κάνουν “στραβά μάτια” μπροστά στις εξελίξεις  «να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Να εργαστούν με συνέχεια και συνέπεια, με αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό για τη λύση».  Την ίδια ώρα, ο κ. Κυπριανού άσκησε έντονη κριτική για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τα φαινόμενα διαφθοράς, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ απαιτεί να δοθούν απαντήσεις σε υποθέσεις όπως των διαβατηρίων, του κατασκοπευτικού βαν αλλά και “της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου με υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος”, σημειώνοντας ότι «έχει εξαντληθεί η ανοχή μας και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει της ευθύνες του».

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του ΑΚΕΛ να διαμορφώσει μια πολιτική πρόταση «με τις δυνάμεις εκείνες που έχουν όραμα για μια άλλη Κύπρο, για την επανένωση, την κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, για εναλλακτικές προτάσεις που θα βάλουν τα θεμέλια για ένα διαφορετικό μέλλον».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close