Επικαιρότητα

Η φρεγάτα Aconit στην Πάφο

Ένα από τα σημαντικότερα σκάφη επιφάνειας  του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού η φρεγάτα Aconit κατέπλευσε σήμερα στα παράλια της Πάφου.

Η φρεγάτα Aconit κλάσης La Fayette βρίσκεται από τις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου διασφαλίζοντας τα Γαλλικά συμφέροντα τα οποία συμπίπτουν απόλυτα με τα εθνικά συμφέροντα κυρίως στο θέμα της ΑΟΖ. Η Γαλλική φρεγάτα το προηγούμενο διάστημα  ήταν  ενταγμένη στην επιχείρηση «EUNAVFOR MED IRINI»  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στο Twitter, στις αρχές Ιουνίου,  που αναδημοσίευσε  στον λογαριασμό της στο Twitter η γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο, η φρεγάτα Aconit «συνεχίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους από την ανατολική Μεσόγειο. Αποστολή της: να εξασφαλίσει μία αυτόνομη εκτίμηση της κατάστασης της ζώνης και να διατηρήσει δεσμούς με τα κράτη εταίρους στην περιοχή», προστίθεται.

Οι πέντε  φρεγάτες κλάσης La Fayette που διαθέτει το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό  μπορούν να διεξάγουν με επιτυχία ανθυποβρυχιακό αγώνα αλλά και άμυνα περιοχής αφού διαθέτουν πολύ ισχυρά και προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button