Επικαιρότητα

Η φιλία με το Ισραήλ δοκιμάσθηκε σε περιόδους κρίσης

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού λαού και της πολιτείας προς τα πληρώματα των Ισραηλινών εναέριων μέσων που μετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της Λεμεσού μετέφεραν σε σεμνή εκδήλωση στην αεροπορική βάση Πάφου οι Υπουργοί Άμυνας, Γεωργίας και Δικαιοσύνης.  

Παρόν στην εκδήλωση και ο πρέσβης του Ισραήλ  στην Κύπρο ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών αναβαθμίζονται συνεχώς.

Η φιλία και η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ δοκιμάσθηκε σε περιόδους κρίσης διαβεβαίωσαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης και ο πρέσβης της γείτονας χώρας Όρεν Ανόλικ ευχαριστώντας τα πληρώματα των εναερίων μέσων που απέστειλε το κράτος του Ισραήλ συνδράμοντας στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Λεμεσό.

Η υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Άννα Κουκίδη- Προκοπίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της αλλά και την ετοιμότητα ταυτόχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ανταποδώσει ανά πάσα στιγμή την βοήθεια που έλαβε ανά πάσα στιγμή. Ο υπουργός γεωργίας αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος δήλωσε ότι ιδιαίτερα στα θέματα  πυρασφάλειας υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με το Ισραήλ ενώ ο  υπουργός άμυνας Μιχάλης Γιωργάλας  τόνισε ότι και η πρόσφατη δοκιμασία απέδειξε πόσο στενά εδραιωμένη είναι η συνεργασία και η φιλία μεταξύ των δυο χωρών. Όποτε χρειαστούν και την δική μας βοήθεια θα ανταποκριθούμε με την ίδια ταχύτητα , κατέληξε.  

Ο αρχηγός της Ε.Φ. Δημόκριτος Ζερβάκης και ο αρχιπυραρχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας  ΚύπρουΝίκος Λογγίνου επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον επικεφαλής της Ισραηλινής δύναμης.

Στην Ισραηλινή  επιχείρηση με την κωδική  ονομασία  Wings of Fire”, συμμετείχαν τέσσερις πιλότοι και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη “AirTractor”, καθώς και εκπαιδευμένο πλήρωμα εδάφους και εμπειρογνώμονες για πυρκαγιές, κάποιοι από τους οποίους όπως τόνισε στην εκδήλωση στην αεροπορική βάση Πάφου, δεν είναι μόνιμο προσωπικό αλλά πολίτες που επιστρατεύονται σε περιόδους κρίσης.

Στην Κύπρο σταληκε επίσης  εξοπλισμός που περιλαμβάνει περίπου έξι τόνους επιβραδυντικό υλικό της ισραηλινής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button