Υγεία

Η υπουργός υγείας για ΓΕΣΥ

Αν αφήσουμε το Γενικό Σύστημα Υγείας να καταρρεύσει είναι όλο το κράτος που θα καταρρεύσει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η νέα Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, η οποία είπε πως είναι υπέρ των ποιοτικών και ποσοτικών ελέγχων, αφού θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα γίνει εφικτό να μπαλωθεί το «τρύπιο σακούλι».

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η νέα Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αν και οι προκλήσεις του Υπουργείου της είναι πολλές και φλέγουσες, εντούτοις, με το πρώτο ζήτημα που θα ασχοληθεί είναι το ΓεΣΥ, διαβεβαιώνοντας πως θα κρατήσει «όσο πιο ψηλά γίνεται» την ποιότητα της υγείας.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, τους πολίτες ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αμβλυνθεί το διαχρονικό πρόβλημα της υπερπληρότητας θαλάμων και Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, ενώ πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιήσει αμέσως επισκέψεις στα νοσηλευτήρια, με στόχο να εξετάσει επί τόπου τα προβλήματα που παρουσιάζονται και γιατί προκύπτουν συνεχώς παράπονα από τους πολίτες.

«Πολύ άμεσα», είπε, «θα πραγματοποιήσω επισκέψεις τα νοσοκομεία και κυρίως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τους παθολογικούς θαλάμους, αλλά και το Πνευμονολογικό Τμήμα, που είναι αυτά τα οποία έχουν το πιο μεγάλο φορτίο. Σίγουρα, θα εξετάσω ποια είναι τα προβλήματα, γιατί παρατηρούνται καθυστερήσεις, γιατί υπάρχουν παράπονα από πολίτες, ώστε άμεσα να επιλύσουμε τα σοβαρά θέματα».

Σύμφωνα με την Πόπη Κανάρη ανέλαβε το πόστο της με πολλά παράπονα, για να σημειώσει ωστόσο ότι «όταν υπάρχει θέληση θα βρεθούν οι τρόποι να τα επιλύσουμε άμεσα».

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button