Πάφος

Η πρέσβειρα Πολωνίας στην Πάφο

Την Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Irena Lichnerowicz– Augustyn συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες και παραγωγικές σχέσεις που διατηρεί ο Δήμος Πάφου με την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε το τεράστιο έργο που επι-τελεί η Πολωνική Αρχαιολογική Αποστολή στην Πάφο από το 1969 έως σήμερα στην ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της Πάφου.

Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια συμβολή της επικεφαλής της Αποστολής κ. Ευδοξίας Παπουτσή-Βλαντύκα του Γιαγκελόνιου Πανεπιστημίου της Κρακοβίας. Αναφορά έγινε και στην οικονομική στήριξη της Κυβέρνησης της Πολωνίας για την αγορά εγκαταστάσεων όπου σύντομα θα εγκατασταθεί το Πολωνικό Αρχαιολογικό Ερευνητικό Κέντρο στην Πάφο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αυξητική ροή τουρισμού από την Πολωνία αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η επαρκής αεροπορική συνδεσιμότητα με την Πάφο. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο αριθμός Πολωνών υπηκόων, που επέλεξαν να εργαστούν και να εγκατασταθούν στην Πάφο και πλέον αποτελούν ενεργό μέρος της κοινωνίας της Πάφου.

Με την σειρά της η Πρέσβειρα της Πολωνίας κ. Irena LichnerowiczAugustyn με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Δήμο της Πάφου για την συμβολή τους στη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Η Πρέσβειρα συνεχάρη τον Δήμαρχο Πάφου για την εγκαθίδρυση των δυο μεγάλων Πανεπιστημίων στην πόλη μας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button