Επικαιρότητα

Η πολιτεία στηρίζει την προσπάθεια για έξυπνη πόλη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Μαΐου 2023 συνάντηση του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν τα πολυάριθμα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα για μετατροπή της πόλης της Πάφου σε Έξυπνη και Ψηφιακή, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων χώρων στάθμευσης, του οδικού φωτισμού και της έξυπνης διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Ο κ. Φαίδωνος εξήγησε πώς τα έργα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάφου, ενώ παράλληλα προωθούν τη βιωσιμότητα. Επεσήμανε επίσης, την σημαντικότητα της επίσπευσης της υλοποίησης της κοινής πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Υφυπουργός επαίνεσε τις προσπάθειες του Δήμου Πάφου να γίνει Έξυπνη και Ψηφιακή πόλη και τόνισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Δήμο Πάφου στις προσπάθειές του.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δυο να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που θα βοηθήσουν την Πάφο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για την μετατροπή της σε Έξυπνη και Ψηφιακή πόλη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button