Πολιτική

Η Πολιτεία διαχρονικά συνεχίζει να αδικεί ένα μεγάλο αριθμό Αγωνιστών της Αντίστασης

 Είχα την ευκαιρία την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 να συναντηθώ με τον κύριο Χρίστο Ιωακείμ , εγγεγραμμένο στα μητρώα Μαχητών της Αντίστασης.

Είναι γνωστόν ότι επι Προεδρίας του μακαριστού Τάσσου Παπαδόπουλου γύρω στο 2003 είχε συσταθεί Επιτροπή καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης.

Στο Μητρώο είναι εγγεγραμμένοι 3250 αντιστασιακοί απο τους οποίους οι 66 είναι πεσόντες. Μέσα στα πλαίσια της αναγνώρισης της προσφοράς των Μαχητών της Αντίστασης για την προάσπιση της Δημοκρατίας είχαν παραχωρηθεί προαγωγές επ’ ανδραγαθία στα μέλη του αστυνομικού σώματος , εγγεγραμμένων στον κατάλογο ώς μαχητές της Αντίστασης. Γύρω στους 1500 πήραν προαγωγές που αυτό προνοούσε οικονομικά οφέλη.Για τους υπόλοιπους περίπου 1830 πολίτες που εξ’ ίσου αγωνίστηκαν με ηρωισμό, γενναιότητα και αυτοθυσία για την προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας δόθηκαν απλώς ένα Τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Δυστυχώς, η Πολιτεία διαχρονικά απο το 2003 μέχρι και σήμερα δέν έχει πράξει για αυτούς τους 1830 πολίτες μαχητές της αντίστασης κάτι που να φανερώνει την δικαίωση των ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης όλων των αντιστασιακών.

Ο κύριος Χρίστος Ιωακείμ , πρωταγωνιστής στις προσπάθειες που γίνονται για δικαίωση όλων, συνεχίζει μέχρι και σήμερα απο το 2005 να απευθύνεται γραπτώς αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκάστοτε προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας , Υπουργούς , βουλευτές και πολιτικά κόμματα ώστε να τους πείσει για το δίκαιο των αιτημάτων τους. Κύριο αίτημα τους είναι η παραχώρηση επιδόματος αντιστασιακού σε όλα τα μέλη του Μητρώου που δέν έτυχαν προαγωγής ή οποιουδήποτε οικονομικού ωφελήματος , ίσον προς το επίδομα που έχει δοθεί στους προαχθέντες απλούς αστυφύλακες στον βαθμό του λοχία. Ο κύριος Ιωακείμ όπως με διαβεβαίωσε αγωνίζεται για την δικαίωση όλων, βασιζόμενος στις αξίες της δικαιοσύνης , της ισοπολιτείας , της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης όλων των πολιτών αγωνιστών της αντίστασης. Με την σειρά μου, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Χρίστο Ιωακείμ για την ενημέρωση που έτυχα σε ένα πάγιο δίκαιο αίτημα τους.

Είναι για μένα επιτακτική ανάγκη να τεθεί το αίτημα τους για συζήτηση στην Βουλή και το απαραίτητο κονδύλι να ενσωματωθεί στον κρατικό προ’υ’πολογισμό. Με την ευκαιρία, να συγχαρώ τον κύριο Χρίστο Ιωακείμ για τις βοήθειες που πρόσφερε στην Αστυνομία Πάφου και για τις πράξεις αυτοθυσίας του, ώστε τόσον ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, όσον και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής να τον έχουν τιμήσει επάξια.

 

Βάσος Δημητρίου Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ Δήμου Πάφου. Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button