Υγεία

Η παραλλαγή Δέλτα επικρατεί πλήρως στην κοινότητα, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας

Η παραλλαγή Δέλτα (ινδικό στέλεχος) επικρατεί πλήρως στην κοινότητα, όπως αποδεικνύεται στα τα δείγματα που στάληκαν στο εξωτερικό από το Υπουργείο Υγείας για αλληλούχιση για την περίοδο 5 -18 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου, το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει ενημέρωση για τα αποτελέσματα αλληλούχισης στελεχών του ιού SARS-CoV-2 (sequencing) σε δείγματα θετικών ατόμων, που είχαν σταλεί για διεκπεραίωση σε εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού μέσω του προγράμματος του ECDC.

Συγκεκριμένα, η αλληλούχιση ήταν επιτυχής και ανιχνεύθηκε η παραλλαγή του ιού σε 74 δείγματα. Η ανάλυση αφορά δείγματα από όλες τις επαρχίες, με ημερομηνίες δειγματοληψίας από τις 5 μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Και τα 74 δείγματα ταυτοποιήθηκε η παραλλαγή δέλτα (ινδικό στέλεχος), προσθέτει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Υπουργείο Υγείας, σε 27 δείγματα με επιτυχή αλληλούχιση που εξετάστηκαν μεταξύ 5/7/2021 – 11/7/2021, το ποσοστό ανίχνευσης της βρετανικής μετάλλαξης ήταν 0% και της ινδικής μετάλλαξης 100%. Τα ίδια ποσοστά ανιχνεύτηκαν και σε 47 δείγματα την περίοδο 12/7/2021 – 18/7/2021.

Από τα νέα αποτελέσματα επιβεβαιώνεται η διαπίστωση ότι η ινδική μετάλλαξη επικρατεί πλήρως στην κοινότητα, σημειώνει το Υπουργείο Υγείας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button